Home > For Contributors > Hvordan bidra

Hvordan bidra

Dersom du vil bidra, vennligst følg beskrivelsen under: 


  1. Gå til siden ‘Bidra med et element
  2. Velg hva slags element du vil bidra med
  3. Last opp elementet
  4. Fyll ut så mange felter som mulig om elementet (elementtype, sted, dato, osv.)
  5. Kontroller retningslinjene for opphavsrett

Elementet vil deretter bli beskrevet, merket og kontekstualisert av en forsker på prosjektet, og blir en viktig del av The World-Tree arkivet.

Du kan laste ned disse instruksjonene ved å klikke her.

Hvilke opplysninger skal jeg gi?


Jo flere opplysninger om elementene vi samler inn, jo mer omfattende og nøyaktig blir arkivet. Du kan hjelpe til med dette gjennom å fylle ut så mange felter som mulig. Dersom du ikke vet hvor elementet kommer fra, eller nøyaktig hva bildet viser, kan du likevel bidra. Vi vil forsøke å fylle ut resten av opplysningene, og be om hjelp fra andre bidragsytere til å identifisere elementene. Det er også svært nyttig dersom du kan opplyse om kontaktinformasjon slik at vi kan be om avklaring dersom vi trenger det og fortelle deg om prosjektets forløp. Du finner retningslinjene for å fullføre de enkelte feltene på siden om bidrag.

Hva samler vi inn?


Vi samler alle digitale elementer knyttet til norrøn kultur og vikingtid: bilder, tekster, video og lydklipp, undervisningsplaner, weblenker, presentasjoner, språklige hjelpemidler, applikasjoner, informasjon om festivaler og vikingmarkeder e.l. og mye mer!

Hvordan vil elementet bli brukt?


Når du laster opp et element vil det bli kontrollert av en av forskerne på The World-Tree prosjektet. Deretter blir det et element i arkivet som kan søkes og leses av andre brukere. Det blir også en del av en eller flere samlinger (eller grener av arkivet), og det kan bli med i en utstilling eller bli brukt som en undervisningsressurs. Du kan bla gjennom noen av våre prøveutstillinger her.